Wat wel en niet te doen bij het introduceren van een Siamese kat bij een andere kat

Wat wel en niet te doen bij het introduceren van een Siamese kat bij een andere kat

De Siamese kat is het oudste en meest bekende kattenras dat over de hele wereld voorkomt. Deze katten staan bekend als liefhebbend van aard en hebben een speelse en lieve persoonlijkheid. Ze hebben het niet moeilijk om zich aan hun eigenaar aan te passen en raken snel gehecht. Siamese katten staan er zelfs om bekend een ”hond-achtige” genegenheid voor mensen te hebben.

Wanneer het echter aankomt op het introduceren van een Siamese kat bij een andere kat, kan het een beetje lastig worden. U moet voorzichtig zijn en het langzaam aan doen, zodat geen van beide katten overweldigd raakt. Er zijn drie stadia waar u op moet letten: scheiding, visueel contact, en volledig contact.

In dit artikel leert u hoe u een Siamese kat aan een andere kat voorstelt, zodat beiden goed op elkaar ingespeeld raken en niet met elkaar gaan vechten.

Hoe ziet een Siamese kat eruit?

What is a Siamese cat like?

Een Siamese kat is niet anders dan elke andere gewone kat. Het is echter een van de oudste kattenrassen die uit Thailand afkomstig is. Vroeger werden Siamese katten beschouwd als koningskatten.

Deze katten staan erom bekend dat ze gezelschap nodig hebben, anders worden ze eenzaam. Ze hebben een uitgaand karakter en kunnen op aandacht belust lijken. Omdat ze graag sociaal zijn, zul je ze altijd op zoek zien gaan naar nieuwe manieren om hun baasje aan te raken. Als u lange uren op uw werk doorbrengt, is het beter om geen Siamese kat te houden, omdat hij er erg onder zal lijden om helemaal alleen thuis te zijn.

Dit kan als een verrassing komen- terwijl sommige katten graag hun eigen ruimte hebben en ervan genieten om hun eigen ding te doen zonder de constante aanwezigheid van mensen, zijn Siamese katten anders. In feite zullen ze in de weg lopen en constante aandacht vragen van mensen die de meeste tijd met hen doorbrengen.

Siamese katten hebben unieke persoonlijkheden. Ze zijn heel anders dan andere kattenrassen, vooral in hun omgang met mensen. Ze kunnen veel onderhoud vergen en veeleisend zijn. Eigenaars die voor het eerst een Siamees nemen, zullen het moeilijk hebben om zich aan te passen aan de Siamese aard. Siamese katten zijn ook erg spraakzaam – ze gebruiken hun stem om voortdurend te communiceren met hun baasjes gedurende de dag. Het is goed om ze afgeleid te houden door te zorgen voor stimulatie in de vorm van puzzels en speelgoed.

Afgezien van hun constante behoefte aan liefde, zijn deze katten zeer intelligent. Ze leren razendsnel nieuwe vaardigheden en proberen graag nieuwe dingen uit. Hun intelligentie maakt hun communicatie met andere katten gemakkelijker.

Het introduceren van een Siamese kat bij een andere kat- De Dos

Introducing a Siamese cat to another cat- The dos

1. Houd rekening met de persoonlijkheid van uw kat

In het vorige deel van het artikel is de persoonlijkheid van een Siamese kat beschreven. Dat wil echter niet zeggen dat alle Siamese katten dezelfde persoonlijkheid hebben.

Het is belangrijk om erachter te komen hoe uw kat is. U moet begrijpen wanneer uw kat het prettig vindt om alleen gelaten te worden. Als uw kat nog nooit aan andere katten is voorgesteld en meestal al zijn tijd thuis doorbrengt, kunt u het moeilijk hebben om een Siamese kat aan een andere kat voor te stellen. Daarom is het essentieel om de persoonlijkheid en gedragspatronen van uw kat te begrijpen.

Het is ook belangrijk om het leeftijdsverschil tussen twee katten te begrijpen. Bijvoorbeeld, kittens zijn altijd meer hyper en actief dan oudere katten. Door beiden in één ruimte te houden, kan de oudere kat zich geïrriteerd gaan voelen, omdat hij niet overeenkomt met het energieniveau van de jongere kat. In plaats daarvan kunt u de oudere kat de kleine laten observeren bij het spelen en hem langzaam zijn interesse laten opbouwen.

2. Laat beide katten aan elkaar ruiken

Geurzin is uiterst belangrijk, vooral bij dieren. Zo bepalen ze of ze elkaar aardig vinden en of ze zich veilig voelen.

Als je een Siamese kat aan een andere kat voorstelt, doe het dan rustig aan. Begin met de een in de kamer van de ander te laten slapen. Op die manier raken ze gewend aan elkaars geur. Bedenk echter wel dat één dag van kamer wisselen geen zoden aan de dijk zet. Het kan zijn dat je dit een paar weken moet volhouden voordat ze elkaars aanwezigheid in huis accepteren.

3. Moedig beide katten aan om elkaar aan te kijken

Als beide katten niet goed op elkaar reageren en territoriumproblemen beginnen te krijgen, maak je dan geen zorgen. Je kunt klein beginnen door ze naar elkaar te laten kijken door een babyhekje.

Het enige wat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat het hekje niet ineens open gaat. Laat beide katten naar elkaar kijken en elkaar langzaam begrijpen. Zodra ze er klaar voor zijn en weten hoe de ander kijkt, begin je met het hekje langzaam te openen. Dwing ze niet om elkaar aan te kijken. Geef ze in plaats daarvan de tijd en de ruimte om zelf met elkaar om te gaan. Ze eerst vertrouwd maken is belangrijk.

Een Siamese kat aan een andere kat introduceren- De Don’ts

Introducing a Siamese Cat to Another Cat

1. Laat ze het proces niet overhaasten

Wanneer u een Siamese kat aan een andere kat voorstelt, is het belangrijkste om te onthouden dat u zich niet moet haasten. U moet te allen tijde geduld hebben; anders zullen uw katten elkaar hun leven lang haten. Het introductieproces is van cruciaal belang. Terwijl sommige katten meteen met elkaar overweg kunnen, kan het een paar maanden duren voordat sommige katten zich op hun gemak voelen in elkaars buurt.

Als u merkt dat de katten met elkaar vechten, voel u dan niet ontmoedigd. De manier waarop een kat op een andere kat reageert, hangt af van haar gedrag en persoonlijkheid. Hoewel het enige tijd kan duren voordat beide katten zich aan elkaar aanpassen, zal niets wat u doet hen uit elkaar kunnen drijven. Vergeet niet om van beide katten evenveel te houden, zodat de ander zich niet buitengesloten voelt.

2. Laat ze niet alleen

Katten zonder toezicht achterlaten, vooral twee vreemde katten, is het ergste wat je kunt doen. Hoewel het belangrijk is dat beide katten zich met elkaar kunnen vermengen en elkaar leren kennen, moet dit altijd onder uw toezicht gebeuren.

Hoewel u niet al te veel aandacht hoeft te besteden aan grommen en af en toe sissen, mag u niet toestaan dat een kat een andere kat fysiek aanvalt. Indien dit gebeurt, grijp dan onmiddellijk in en zorg ervoor dat u de katten ontmoedigt om opnieuw te vechten. U moet in de buurt zijn om elk gevecht dat uitbreekt te stoppen; anders kunnen de katten er een gewoonte van maken. Wanneer u merkt dat de katten lief zijn voor elkaar, geef ze dan wat liefde, samen met een traktatie. Gebruik altijd bemoedigende woorden tegen uw katten om hen te laten zien hoe goed ze het doen.

3. Ga er niet meteen van uit dat beide katten goed met elkaar zullen opschieten

Hoewel er niets mis is met positief zijn, mag u er in geen geval van uitgaan dat uw Siamese kat een andere kat meteen zal accepteren. Ook al is de Siamese kat superlief voor u en alle andere mensen, vergeet niet dat katten anders reageren op andere dieren.

Het proces van het introduceren van een Siamese kat bij een andere kat moet langzaam gaan. Houd ze eerst gescheiden. Laat ze daarna wat visueel contact hebben. Helemaal aan het eind, wanneer beide katten zich op hun gemak voelen met elkaars geur en uiterlijk, laat u ze fysiek met elkaar omgaan.

Als u merkt dat uw katten meer vechten dan normaal of dat de ene kat de andere kat commandeert, laat dit dan niet voorbijgaan. Dit gedrag is onvergeeflijk en moet niet worden aangemoedigd. Berisp de kat die zich niet gedraagt, en zorg ervoor dat u uw katten elke keer beloont als ze goed gedrag vertonen.

Conclusie

Hoewel u het hebben van twee katten misschien vermakelijk vindt, is het ook een grote verantwoordelijkheid. U moet het hele proces van het introduceren van een Siamese kat bij een andere kat begeleiden, zodat beide katten zich op hun gemak voelen in elkaars buurt.

In het geval dat een van de katten voor enige tijd weggaat, hetzij op vakantie met een ander gezinslid of naar een vriend voor een korte tijd, moet dit hele proces worden herhaald. Katten vergeten elkaar meestal en zullen opnieuw moeten worden geïntroduceerd, vooral als u conflicten wilt vermijden. Ze vertrouwen immers op de kracht van geur om beslissingen te nemen. Als ze terugkomen in hun huis, kunnen ze merken dat alles anders ruikt.

Maak je echter geen zorgen; we verzekeren je dat zodra je beide katten langzaam opnieuw introduceert, ze zich een aantal van de goede tijden zullen herinneren die ze hebben gehad. Spoedig zullen ze met elkaar kunnen spelen en zullen ze weer de beste vrienden zijn zoals voorheen!