Waar moet u op letten als u uw Siamese kat naar buiten laat gaan

Waar moet u op letten als u uw Siamese kat naar buiten laat gaan

Siamese katten, oorspronkelijk geassocieerd met het koningshuis in Thailand, staan bekend om hun unieke verbluffende uiterlijk. In tegenstelling tot veel andere kattenrassen, vereisen deze loyale en energieke wezens veel speciale zorg. Hoewel de buitenwereld voor deze katten veel te bieden heeft, is deze vaak beladen met gevaar. Van auto’s tot dieven tot vlooien tot andere katten, Siamese katten worden op straat blootgesteld aan een groot aantal potentiële risico’s. Afhankelijk van het gebied waar u woont, kan uw geliefde kat een ongeluk krijgen, gestolen worden, of in gevecht raken met een andere kat of dier. Tegelijkertijd kunnen Siamese katten ook profiteren van de natuurlijke stimulatie die de buitenlucht biedt.

Dat gezegd hebbende, spelen veel factoren een rol wanneer u overweegt uw Siamese kat buiten te laten.

Wat u moet weten over Siamese katten

Siamese katten zijn binnenkatten die bedoeld zijn om in huis te leven. Rassen hebben de mogelijkheid om katten te fokken met kwaliteiten die ze willen aanmoedigen. Hoewel het vele jaren kan duren, zijn fokkers uiteindelijk succesvol in staat om bepaalde kwaliteiten in sommige katten te le fokken.

Siamese katten werden eeuwen geleden voor het eerst aangetroffen in Thailand. In de loop der jaren zijn de meeste wilde kenmerken van dit ras verdwenen. Nu zijn ze een gespecialiseerd ras geworden dat wordt gezocht om hun opvallende blauwe ogen en slanke lichamen met een fijne en glanzende vacht. Na zovele jaren fokken op huiselijke eigenschappen, hebben deze katachtigen het gewoon moeilijk om buiten op zichzelf te overleven.

Kan een Siamese Kat Naar Buiten?

De meeste katteneigenaren krijgen hun Siamees van een fokker. Als u er een als baby krijgt, mag u hem niet buiten laten totdat hij alle verplichte inentingen heeft gehad. Een Siamees kitten moet ook beperkt contact en interactie hebben met andere katten en dieren.

Laten we eerlijk zijn: het is niet veilig om een normale kat vrij buiten te laten rondlopen, laat staan een die tot het Siamese ras behoort. Als eigenaar van een Siamese kat moet u een manier vinden om aan de behoeften van uw katachtige te voldoen zonder hem in gevaar te brengen.

U moet te allen tijde weten waar uw Siamees is, zodat u niet hoeft te vrezen voor de buitensporige gevaren die hij buiten loopt, vooral in een drukke stad. Als u echter besluit uw Siamees naar buiten te laten gaan, moet u een paar factoren in overweging nemen.

Waarop moet u letten als u Uw Siamese kat naar buiten laat gaan

Hier zijn een paar dingen die u in overweging moet nemen voordat u uw Siamees naar buiten laat gaan.

Het risico op wormen en parasieten

Mensen nemen veel voorzorgsmaatregelen als ze buiten komen. Dieren, aan de andere kant, zijn extreem verschillend. Uw Siamese kat loopt tegen potentieel gevaarlijke dingen aan en likt vervolgens aan zijn vacht en poten, waardoor hij het risico loopt ernstig ziek te worden.

Uw Siamees kan parasieten oplopen door in afval te graven of door in verontreinigde grond te lopen. Het is ook mogelijk dat ze bedorven voedsel uit de vuilnisbakken van de buren binnenkrijgen dat wormen in hun maag kan veroorzaken. Bepaalde wormen kunnen levensbedreigend zijn als uw kat niet tijdig wordt behandeld.

Grotere Dierenartskosten

Elke verantwoordelijke katteneigenaar brengt zijn kat regelmatig een bezoekje aan de dierenarts. Een Siamees moet worden ingeënt en jaarlijks worden onderzocht. Dierenartsrekeningen kunnen al behoorlijk hoog oplopen, en als u uw kat buiten laat rondzwerven, kunnen ze nog hoger oplopen.

Katten zijn bijvoorbeeld territoriale wezens die buiten snel in gevechten verwikkeld raken, wat resulteert in de behoefte aan spoedeisende zorg voor verwondingen. Omdat zwerfkatten bovendien niet gevaccineerd zijn, kunnen ze uw Siamees een infectie bezorgen door bijten of krabben.

Katten kijken ook niet uit voor het verkeer, waardoor ze aangereden kunnen worden door een auto, met blijvende invaliditeit of de dood tot gevolg. Bovendien, als uw Siamees geopereerd moet worden of langdurig in het ziekenhuis moet verblijven, kan dat uw dierenartsrekening met duizenden euro’s doen oplopen.

Gevaren op de loer

Er kunnen vele gevaren om de hoek liggen te wachten op uw kat, vooral als u in een drukke omgeving woont. Uw Siamees kan niet alleen loslopende honden tegenkomen, maar kan ook in aanraking komen met gif en ongure mensen.

Honden staan erom bekend dat ze katten opjagen. Hoe oplettend en intelligent uw Siamees ook is, sommige honden kunnen behoorlijk snel zijn in het aanvallen, waardoor uw katachtige ernstige verwondingen kan oplopen.

Veel mensen plaatsen giftige stoffen, zoals pesticiden en insecticiden, om ongedierte weg te houden. Sommige mensen leggen ook tuinchemicaliën en rattengif in hun achtertuin, wat een enorm gevaar voor de gezondheid van uw kat kan zijn. Bovendien kunnen veel bloemen en tuinstruiken, zoals lelies, giftig zijn voor uw kat.

Katten die vrij buiten rondlopen kunnen ook vast komen te zitten in schuurtjes en garages zonder dat ze kunnen ontsnappen. Bovendien kunt u niet verwachten dat de mensen in uw buurt net zo lief zijn voor uw Siamees als u zelf bent. Met zoveel gevaren die overal op de loer liggen, is er geen manier om zeker te weten dat uw Siamees buiten veilig zal blijven.

Gevaar voor uw gezin

Het kan zijn dat uw Siamees na een lange tijd buiten te zijn geweest weer thuiskomt. Hoewel uw huisdier er misschien goed uitziet, is er geen zekere manier om te weten of het ziektes herbergt die gevaarlijk kunnen zijn voor uw gezin. U kunt niet weten waar uw Siamees heengaat als u hem buiten laat. Er is dus geen enkele manier om te weten wat ze van de straat in uw huis brengen.

Omdat het zo’n lief beestje is, knuffelt uw Siamees waarschijnlijk met alle gezinsleden. Misschien slapen ze zelfs in uw bed. Ongeacht of u uw huis regelmatig schoonmaakt, kunt u de ziektekiemen die uw loslopende kat meebrengt niet effectief verwijderen. Stelt u zich eens voor dat uw Siamees alle ziektekiemen uit een vuilcontainer in uw huis brengt.

Gezien uw verantwoordelijkheid om uw gezin gezond te houden, moet u uw Siamees in de gaten houden, en de beste manier om dat te doen is ze binnenshuis te houden.

Houd rekening met uw buren

Het kan onbeleefd zijn om uw Siamese kat door de hele buurt te laten lopen. Het is immers niet met zekerheid te zeggen of uw buren allergisch zijn voor katten of ze helemaal niet mogen. In het geval dat sommige van uw buren wel van katten houden, zouden ze nog steeds niet willen dat andermans huisdier door hun vuilnis graaft of zonder toezicht in hun achtertuin rondzwerft.

Omdat Siamese katten hunkeren naar aandacht, kunnen ze op vreemden afstappen die geen interactie met hen wensen. Bovendien kunnen sommige van uw buren ook grote honden hebben, en u kunt er niet zeker van zijn wiens tuin uw Siamees betreedt wanneer hij buiten rondzwerft. Met andere woorden, uw buren zouden zich geen zorgen hoeven te maken over de omgang met het huisdier van een ander.

In gevechten verwikkeld raken

Op een bepaald moment hebt u waarschijnlijk ’s nachts jammerende zwerfkatten gehoord. Nou, dat komt omdat katten heel snel in gevechten verwikkeld raken. Siamese katten zijn territoriaal, waardoor ze kunnen vechten met dieren die op uw erf komen. U merkt waarschijnlijk niets van het gevecht totdat uw kat gewond raakt of vermist wordt. Bovendien zal uw kat het waarschijnlijk niet eens overleven als hij in gevecht raakt met een grotere kat of een hond.

Deze gevechten kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn en misschien zelfs levensbedreigend, omdat ze kunnen leiden tot ernstige verwondingen, infecties en littekens. Uw Siamees kan zelfs angstiger worden en moeilijker in de omgang door het trauma van een gevecht.

De dreiging van vermissing of diefstal

Siamese katten hebben een nieuwsgierige en avontuurlijke aard die hen aanmoedigt om vrij buiten rond te dwalen. Dit is echter nogal bedreigend, omdat ze daardoor het risico lopen te verdwalen of gestolen te worden. Omdat Siamese katten een uniek uitziend ras zijn met prachtige ogen en een prachtige vacht, zouden sommige mensen kunnen proberen ze te stelen en te verkopen voor een goed bedrag.

Alternatieve Outdoor Opties voor een Siamees

Nou, het buitenleven is niet alleen maar slecht. Frisse lucht en zonlicht kunnen zeker goed zijn voor uw katachtige, omdat ze helpen om depressies te voorkomen en ze een algeheel gevoel van voldoening geven. U hoeft uw kat echter niet alleen buiten te laten. In plaats daarvan moet u een veilige ruimte voor ze creëren.

Als u in een appartement woont, beveilig dan uw balkon door babyhekjes op de tralies te plaatsen en de open ruimte af te dekken met gaas. Als u in een huis woont, zal uw Siamees een buitenverblijf op prijs stellen. Afgesloten serres en veranda’s zijn ook geweldige plekken voor uw Siamees om te spelen.

Wrapping Up

Siamese katten zijn zeer loyale, liefdevolle en speelse huisdieren die snel het middelpunt van uw huis zullen worden. Deze zeer intelligente en energieke huisdieren kunnen geweldige metgezellen zijn, zolang u maar onthoudt dat ze als binnenkatten zijn gefokt. Als ouder van een Siamees moet u ze beschermen tegen de gevaren die buiten op de loer liggen, vooral in drukke woonwijken en steden.

Uw Siamese kat zonder toezicht buiten laten rondlopen kan ze blootstellen aan een groot aantal potentiële gevaren die ervoor kunnen zorgen dat uw kat gewond raakt, ziek wordt, gestolen wordt of zelfs sterft als ze op de verkeerde plek lopen. Als u er op staat een kat op te voeden die zich zowel binnen als buiten kan aanpassen, dan is dit niet het juiste ras voor u. Deze designer kat moet veilig en gezond gehouden worden binnen het comfort van uw huis.