Waar moet je op letten bij het kopen van een kattenboom voor een Siamese kat

Waar moet je op letten bij het kopen van een kattenboom voor een Siamese kat

Net als mensen kunnen ook katten meubels nodig hebben. Veel mensen denken dat dit een grap is, maar wij zijn hier om u te verzekeren dat huisdieren ook meubels nodig hebben. Als u overweegt een krabpaal voor een Siamese kat te kopen, zijn wij hier om u te begeleiden.

Als u uw kat wat tijd alleen gunt in zijn eigen ruimte, betekent dat dat u ook kunt genieten van wat rust en stilte. Voor mensen is het hebben van een eigen ruimte van cruciaal belang. Zo is het ook belangrijk dat een kat af en toe zijn eigen privacy heeft.

Een kattenboom heeft een aantal voordelen. Uw Siamese kat kan er in slapen, klimmen, slapen, krabben en tijd doorbrengen. Sommige katten zijn zeer actief – deze kattenboom kan de perfecte ruimte voor hen zijn. Natuurlijk houdt het uw kat ook gelukkig en afgeleid. Bovendien hoeft u zich als huiseigenaar geen zorgen te maken dat uw Siamese kat aan het meubilair in uw huis krabt en waardevol antiek vernielt.

Waarom is een kattenboom belangrijk?

We hebben het er al eerder over gehad hoe belangrijk de aanschaf van een kattenboom voor een Siamese kat is. Door hun hyper karakter zijn ze altijd erg actief en moeten ze altijd gestimuleerd worden met speeltjes. Hun onvoorzichtige aard zorgt ervoor dat ze meubels in huis bekrassen terwijl ze met gebruiksvoorwerpen gooien. Wie wil er nu dat zijn gloednieuwe zetel een week na zijn aankomst uit elkaar wordt gescheurd?

Terwijl dit hyper karakter bij jonge kittens voorkomt, kunnen oudere katten ook regelmatig uitbarstingen van energie vertonen. Het komt vaak voor dat katten van de ene plek naar de andere springen en springen. Soms, als ze van de ene hoek van de kamer naar de andere rennen, beschadigen en breken ze dingen die in de weg staan. Als uw kat een op maat gemaakte krabpaal heeft die is afgestemd op zijn voorkeuren, zal hij meer plezier beleven. Het beste deel is dat kattenmeubels een redding kunnen zijn voor uw meubels.

Kattenbomen zijn tegenwoordig absoluut prachtig. Sommige van hen zijn uitgebreid en bevatten veel platforms, zitstokken, gaten om zich te verstoppen, krabpotten, en zelfs kattenspeeltjes die eraan vastzitten.

Als u het budget hebt, kunt u kiezen voor kattenbomen met hellingen, ladders, en andere leuke stukken waarmee uw kat zich kan uitleven. Het is tenslotte de bedoeling dat dit een veilige haven voor uw katten is – ze moeten hier kunnen ontspannen, spelen en zichzelf vermaken zoveel ze willen.

Waarop moet u letten bij het kopen van een Kattenboom

1. Ontwerp

Kattenbomen zijn verkrijgbaar in een aantal maten, configuraties en ontwerpen. Elke krabpaal die u vindt, is om een aantal redenen ontworpen. Het is een perfecte plek voor uw kat om te chillen, en als u het bij het raam houdt, wordt het een perfecte plek voor uw kat om op te zitten.

Katten houden van de top van de kattenboom vanwege de hoogte. Ze hebben graag volledig zicht op hun omgeving, omdat ze zich dan veiliger voelen. Sommige krabpalen zijn voorzien van een aantal zit- en ligplaatsen, zodat een kat comfortabel kan slapen. Kattenwiegen en -bedden komen vaak voor in kattenbomen.

U moet beslissen wat voor soort kattenboom het beste bij uw kat past. U vindt veel standaard krabpalen op de markt, maar de sleutel is om deze bomen aan te passen aan de eisen van uw kat.

2. Krabben

Elke kat houdt van krabben. Het is hun favoriete hobby. In feite krabben katten aan alles wat ze zien: tapijten, houten meubels, touwen, deuren, noem maar op.

Als u niet precies weet waaraan uw kat graag krabt, kunt u kiezen voor krabpalen die veel krabmogelijkheden bieden.

3. Kattens persoonlijkheid

Uw krabpaal moet gemaakt worden op basis van de persoonlijkheid van uw kat. Wanneer u een krabpaal op maat maakt, kies er dan één die gebaseerd is op de grootte en leeftijd van uw kat. Houd bovendien rekening met het vermogen van uw kat om te klimmen en hoe actief uw kat werkelijk is.

Een kat die graag klimt en de hele dag bezig is met verschillende activiteiten, zal genieten van een hoge kattenboom met veel niveaus. Aan de andere kant zullen oudere katten die het grootste deel van hun tijd doorbrengen met dutten of niet graag van plek wisselen, de voorkeur geven aan een kattenboom die veel slaapplekken heeft. Sommige bomen hebben ook verschillende speeltjes hangen hier en daar- deze zijn geweldig voor kittens die graag spelen.

4. Stevigheid

Het spreekt voor zich dat de kattenboom sterk genoeg moet zijn om het gewicht van de kat te kunnen dragen. Uw kat zal op de boom springen en tal van activiteiten ondernemen. U wilt geen krabpaal die bij de minste druk breekt of knapt, want dan houdt de kat er littekens aan over. Hij zal in de toekomst nooit meer op een krabpaal kunnen vertrouwen.

Wanneer u een krabpaal koopt, let er dan op hoe stevig hij is. Let op hoe hij eruit ziet en van welke materialen hij gemaakt is. Massief eikenhout is een populaire optie bij kattenbomen, en ze maken de ruimte er ook zeer aantrekkelijk uit.

Enkele andere factoren die u moet overwegen zijn of de kattenboom platforms, ladders, of zitstokken moet hebben. Als dit allemaal het geval is, moet u controleren of de boom het gewicht van deze extra onderdelen kan dragen. Als je veel katten hebt, zul je een grote boomhut of twee boomhutten moeten aanschaffen, zodat alle katten hun deel van het plezier kunnen hebben.

Gelukkig kun je ook een kattenboom aanschaffen die past bij het meubilair in je huis en perfect past bij het decor. Een krabpaal is immers ook een meubelstuk. Als u de boom op maat laat maken, komt hij goed tot zijn recht in uw huis. Dit hoeft geen probleem te zijn, want kattenbomen in de moderne tijd zijn ontworpen om er uitzonderlijk uit te zien. Wat houdt u tegen om de mooiste krabpaal voor uw kleine kat te kopen?

Veiligheidstips

Bij het kopen van een krabpaal voor een Siamese kat, is het belangrijk om deze veiligheidsfactoren in gedachten te houden:

  • De krabpaal mag niet te smal of te hoog zijn. Als de krabpaal te smal is en de planken niet erg breed zijn, zal uw kat het moeilijk hebben om zijn weg naar beneden te vinden. Dit geldt vooral voor kittens die eerst naar beneden moeten kijken voordat ze springen.
  • Als u een krabpaal met aangehechte speeltjes aanschaft, is het belangrijk dat de speeltjes niet te lang of elastisch zijn, omdat uw kat dan het risico loopt ze per ongeluk om zijn nek te wikkelen en te stikken.
  • De krabpaal mag geen scherpe voorwerpen bevatten die uw kat mogelijk kunnen verwonden.
  • De basis van de krabpaal moet breed genoeg zijn, zodat deze niet te veel schudt onder het gewicht van uw kat of breekt als uw kat van de ene naar de andere plek springt.
  • Zorg ervoor dat de krabpaal gemaakt is van duurzame materialen. Krabpalen die meer kosten, zijn natuurlijk gemaakt van betere materialen. Stel een budget vast dat u bereid bent uit te geven aan uw kat, en bedenk dat deze boom bedoeld is om lang mee te gaan- het is een prachtige investering.

Alternatief voor Kattenbomen

Als u, om wat voor reden dan ook, geen Kattenboom wilt vanwege de ruimte die het in beslag zou nemen of het geld dat het zou kosten, hebben wij een alternatief voor u- Katten zitstokken!

Wanneer u gaat winkelen voor uw kat, zult u merken dat niet alle soorten zitstokken worden geleverd met het boomgedeelte. U kunt bijvoorbeeld ook zitstokken voor uw kat kopen die aan het raam worden bevestigd en die niet te veel vloeroppervlak innemen in uw huis. In feite nemen ze helemaal geen plaats in omdat ze in de lucht hangen. Zonder een vastgemaakte basis kunnen deze zitstokken veel ruimte besparen, vooral in een krap appartement.

Houd er echter rekening mee dat zitstokken geen krabpaal hebben. Dit betekent dat als uw kat graag aan meubels krabt, u hem zijn favoriete hobby ontneemt. Het kan zelfs zo zijn dat uw kat zijn frustratie elders uit – misschien wel op de meubels in uw huis. Wie wil dat nou?