Hoe voorkom je dat je Siamese kat aan meubels krabt

Hoe voorkom je dat je Siamese kat aan meubels krabt

Als uw nieuwe bank er een beetje gescheurd uitziet sinds u een Siamese kat hebt geadopteerd, zou uw harige vriend er wel eens iets mee te maken kunnen hebben! Krabben aan meubilair is een manier voor Siamese katten om wat beweging te krijgen, zich uit te rekken, en oude nagels af te knippen.

Er zijn echter verschillende manieren om uw Siamese katten te trainen om van uw meubilair af te blijven. Lees verder om er meer over te leren:

Waarom krabben Siamese katten aan meubels?

Uw Siamese kat kan krabben en aanzienlijke schade aanrichten aan uw meubels, vloerbedekking en gordijnen. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom uw Siamese kat zo graag aan meubels krabt:

Verzorging

Katten hebben een natuurlijk instinct om hun nagels te scherpen en zich te ontdoen van oude stukjes van de klauw. Krabben is voor katten een gelegenheid om alle kittige energie kwijt te raken. Volgens onderzoek besteden katten ongeveer de helft van hun leven aan zelfverzorging, waardoor krabben een belangrijk onderdeel van hun levensstijl is.

Spelen

Krabben is een leuke bezigheid voor katachtigen en een manier om de broodnodige lichaamsbeweging te krijgen. Jonge kittens hebben de neiging om zich te laten meeslepen en stoppen niet tot ze uitgeput zijn. Krabben helpt bij de ontwikkeling van de hersenen van Siamese katten en scherpt hun jachtinstincten aan.

Krols

Als uw volwassen kat veel krabt, kan dat een teken zijn dat ze krols is. Zoals de meeste levende wezens, verlangen ook poezen naar een partner. Als uw kat krols is, kan het zijn dat ze aan de gordijnen krabt in een poging naar buiten te komen.

Territorium markeren

Katten zijn territoriale dieren. Krabben helpt hen hun territorium te markeren als hun eigen territorium. De voetzolen van katten hebben geurklieren die bekend staan als feromonen. Als uw Siamees ergens aan klauwt, laat ze dus niet alleen klauwafdrukken achter op het meubilair, maar ook haar geur om haar territorium af te bakenen.

Uitrekken en oefenen

Lichamelijke activiteit is essentieel om een kat fit te houden. U hebt uw kat vast wel eens zien strekken gedurende de dag. Krabben rekt ook hun gewrichtsbanden en helpt hen zich goed te voelen.

Hoe voorkom je dat je Siamese kat aan je meubels krabt?

Krabben is normaal kattengedrag dat belangrijk is voor verzorging, lichaamsbeweging en het markeren van territorium. Omdat katten dieren zijn, hebben ze van nature geen besef van goed en kwaad. Het enige waar ze aan denken is het vervullen van hun behoeften.

Het is het beste om uw katachtige vriend te voorzien van iets om aan te krabben, zodat ze kunnen worden afgeleid van het krabben aan uw dure meubels. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

Koop een krabpaal

Een krabpaal is een beproefde en geteste manier om uw meubels te beschermen. U kunt er een kopen in een dierenwinkel of er zelf thuis een maken.

Zorg ervoor dat de paal die u koopt hoog genoeg is, zelfs als uw huisdier nog een kitten is. Ze zal waarschijnlijk snel groeien, daarom heeft u een krabpaal nodig die hoog genoeg is voor een volwassen katachtige om zich goed te kunnen uitstrekken.

Het is belangrijk dat de paal stevig genoeg is, zodat een kat van 10-15 pond er krachtig aan kan trekken zonder het gevaar te lopen om te vallen. U kunt ervoor kiezen om meer dan één paal te kopen en deze op verschillende plaatsen in huis te plaatsen.

Kies het juiste materiaal

Krabpalen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en ontwerpen, wat het moeilijk kan maken om de juiste te kiezen. Zorg ervoor dat de paal die u koopt bekleed is met grof geweven stof waardoor beschadigingen duidelijk zichtbaar zijn, zoals sisal.

Siamese katten voelen zich van nature aangetrokken tot oppervlakken met textuur die de beschadigingen zichtbaar maken. Het kunnen zien van hun krabsporen versterkt de territorium markerende gewoonten van katten. Grof materiaal geeft katten een goede grip omdat het de juiste textuur en weerstand heeft.

Plaats de palen strategisch

Plaats de krabpalen op plaatsen in huis waar uw harige vriend het liefst rondhangt, zoals dicht bij het raam of in de huiskamer. Katten hebben ook de neiging om te krabben wanneer ze wakker worden uit een dutje, dus het is een goed idee om de paal in de buurt van hun slaapplaats te plaatsen.

Omdat Siamese katten krabben om hun territorium af te bakenen, plaatst u de krabpaal op een plaats waar deze zichtbaar genoeg is. Als uw kat aan uw bank heeft gekrabd, zorg er dan voor dat u de paal voor het gebied plaatst waar ze heeft gekrabd, zodat ze gemakkelijk kan wisselen.

Laat uw kat kennismaken met de paal

Het is mogelijk dat uw Siamese kat de krabpaal die u voor haar heeft gekocht gewoon negeert. De beste manier om haar eraan te introduceren is door ermee te spelen. U kunt laserlicht of een hengel gebruiken om haar te helpen de paal op te merken en te gebruiken.

Een ander goed idee is om de eerste dagen kattenkruid op de krabpaal te wrijven, zodat uw kat in de verleiding komt om de krabpaal te onderzoeken. Zorg ervoor dat u uw kat niet naar de paal draagt en er met zijn pootjes overheen wrijft. Dit kan resulteren in een stressreactie en ervoor zorgen dat ze de paal helemaal gaan vermijden.

Maak uw meubels onaantrekkelijk

Om uw kat te ontmoedigen aan uw meubels te krabben, is het van vitaal belang om de aantrekkingskracht ervan te verminderen. U kunt een laken om het bekraste deel van de bank wikkelen om het haar onmogelijk te maken eronder te komen om te krabben.

Voor kleinere oppervlakken kunt u ervoor kiezen om een dubbelzijdige tape te plakken. Uw Siamese kat zal het waarschijnlijk niet leuk vinden dat haar pootjes aan het oppervlak blijven kleven, waardoor ze effectief wordt afgeschrikt van het krabben aan uw meubels. Zodra uw katachtige gewend is aan de krabpaal, kunt u zich ontdoen van de bekleding van uw meubels.

Train uw kat

Het gebruik van positieve bekrachtiging is een effectieve methode om uw kat te trainen om de krabpalen te gebruiken. Dit betekent simpelweg dat als u wilt dat uw kat een bepaald gedrag herhaalt, u haar daarvoor moet belonen.

Wanneer u uw Siamese kat de krabpaal ziet gebruiken, deel dan wat lekkers uit om te laten weten dat ze het juiste doet. Zorg ervoor dat u onmiddellijk beloont, zodat uw kat weet waar het voor dient.

U kunt ook een speeltje gebruiken om uw kat een krabpaal te laten gebruiken. Begin met spelen met het speeltje op een korte afstand van de paal. Wanneer uw kat begint mee te spelen, zwaai dan met het staafje zodat het uiteinde boven de paal bungelt. Uw kat zal waarschijnlijk het grove krabmateriaal tegenkomen en zich er snel aan aanpassen.

De Don’ts

Het aanschaffen van een krabpaal om uw kat te ontmoedigen aan uw meubels te krabben kan een eenvoudig idee zijn, maar kan enige training vereisen. Als u toch bezig bent, zorg er dan voor dat u niet:

Draag uw kat naar de paal

Maak niet de fout om uw kat naar de krabpaal te dragen en haar fysiek haar poten te laten gebruiken om eraan te krabben. Dit kan het doel teniet doen door uw harige vriend bang te maken. Het gevolg kan zijn dat ze de krabpaal helemaal niet meer gebruikt en u zelfs gaat mijden.

Gooi een oude paal weg

Gooi de favoriete krabpaal van uw kat niet weg als deze versleten is. Katten houden namelijk van gescheurde en versnipperde voorwerpen, omdat ze dan gemakkelijker hun klauwen in het oppervlak kunnen graven. Gebruikte krabpalen zijn ook aantrekkelijker voor ze omdat ze er vertrouwd uitzien en ruiken.

Ontklauw uw kat

De American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) is strikt tegen het ontklauwen van katten. Het mag niet worden gebruikt als een gedragsremedie, hoe koppig uw huisdier ook is.

Katten zijn van nature geneigd om hun klauwen uit te strekken en te scherpen. Ze laten verwijderen is vergelijkbaar met amputatie. Ontklauwen is niet alleen pijnlijk voor uw kat, maar kan resulteren in levenslange problemen met lopen en zichzelf in evenwicht houden.

Een alternatief is het kopen van kattensokken of zachte nagelhoedjes als u niet in staat bent uw kat te trainen. Deze zullen de schade beperken wanneer uw kat aan uw meubels krabt.

Final Thoughts

Siamese katten krabben graag, net als de meeste andere rassen. Het zijn speelse wezens die houden van fysieke activiteit. Het goede nieuws is dat ze intelligent zijn, en getraind kunnen worden om niet aan uw meubels te krabben, maar in plaats daarvan de krabpalen te gebruiken.

Siamese katten zijn vriendelijke huisdieren, waardoor het gemakkelijk is om ze goed te trainen. Gebruik catnip op de krabpalen of speel met uw harige vriend in de buurt van de paal om ze te helpen het op te merken. Als uw kat aan uw meubels blijft krabben, wikkel er dan een laken omheen totdat ze volledig op de krabpalen is overgeschakeld.