Een gids over hoe een band op te bouwen met uw Siamese kat

Een gids over hoe een band op te bouwen met uw Siamese kat

Siamese katten staan bekend als een bijzonder intelligent en aanhankelijk ras. Je moet ze dus genoeg tijd geven voor verzorging en spel om een gezonde relatie met ze op te bouwen. Het goede nieuws is dat deze katten graag met u spelen en in uw gezelschap zijn. U zult het dus geen uitdaging vinden om uw kat bezig te houden wanneer u met hem speelt. Na verloop van tijd zult u zien dat uw Siamese kat begrijpt wanneer u zich voelt en u troost biedt wanneer u dat nodig hebt. Deze gids laat u zien hoe u een band opbouwt met uw Siamese kat.

Hoe een band opbouwen met uw Siamese kat

U moet beginnen een band op te bouwen met uw kat als ze nog jong zijn. Door voldoende aandacht, zorg en genegenheid te tonen, zal uw kat zich realiseren dat u hun verzorger bent. Als gevolg daarvan zullen ze meer tijd met u willen doorbrengen, wat op zijn beurt de band met uw huisdier zal versterken. Hier leest u hoe u een band met uw Siamese kat kunt opbouwen.

Begrijp uw Siamese kat

U kunt alleen een band met uw huisdier krijgen als u hem goed begrijpt. Elke kat is uniek, maar er zijn enkele persoonlijkheidskenmerken van Siamese katten die u moet begrijpen.

Siamese katten zijn zeer intelligente katten. Daarom hebben ze tijdens het spelen voldoende mentale stimulatie nodig om gezond te blijven. U moet er dus voor zorgen dat uw kat speelgoed heeft dat hem stimuleert om zijn verstand te gebruiken. Speelgoed zoals

Siamese katten doen het ook niet goed als u ze alleen laat. U kunt alleen een band met uw kat verwachten als u elke dag een aanzienlijk deel van de dag aanwezig bent.

De lichaamstaal van uw kat lezen

Nu u een aantal verzorgingsvereisten van de kat kent, moet u in staat zijn de lichaamstaal van uw kat te lezen. Op die manier kunt u bepalen wat uw kat leuk vindt. U kunt die informatie vervolgens gebruiken om te bepalen hoe u voor uw kat moet zorgen.

Siamese katten lopen meestal zelfverzekerd met hun kop naar voren en hun staart rechtop als ze in een goede bui zijn. Bovendien strekken katten zich op hun zij en buigen ze hun poten wanneer ze ontspannen en comfortabel zijn.

Het is het beste om te proberen uw kat te benaderen en te aaien wanneer hij ontspannen is. Houd uw bewegingen langzaam zodat u uw huisdier niet laat schrikken. In sommige gevallen kan uw kat voorovergebogen gaan zitten en proberen zijn staart rond te draaien. Deze actie geeft aan dat uw kat zich angstig voelt. Het is dus het beste om te stoppen en uw kat op dat moment niet aan te raken. Als u uw kat de ruimte geeft, begrijpt hij ook dat u zijn grenzen erkent.

Houd oogcontact met uw Siamese kat

Katten staan erom bekend dat ze heel goed kunnen communiceren via oogcontact. Zorg er dus voor dat u voldoende oogcontact houdt met uw kat wanneer u met hem in contact bent. Je kunt naast je kat gaan liggen als hij zich ontspant en in zijn ogen kijken. Overweeg om uw ogen een paar keer te openen en te sluiten wanneer uw kat naar u kijkt.

Overdrijf het oogcontact niet

Het is het beste om niet naar uw kat te staren. U kunt ervoor zorgen dat hij zich ongemakkelijk voelt. Ook als uw Siamese kat zijn kop wegdraait, betekent dat dat hij u niet langer als een bedreiging beschouwt. Een consequent gebrek aan oogcontact kan echter schadelijk zijn voor uw band met uw huisdier.

Voorzie uw Siamese kat van de eerste levensbehoeften

Een belangrijk onderdeel van de band met uw Siamese kat is dat het proces enige tijd in beslag neemt. U zult er heel wat tijd en moeite in moeten steken om uw kat u te laten vertrouwen. Een van de beste manieren om daarvoor te zorgen is hem te blijven voorzien van de best mogelijke benodigdheden.

Zorg ervoor dat u hem elke dag op tijd te eten geeft. Daarnaast moeten ze toegang hebben tot schoon water. Houd de kattenbakken schoon, zodat ze zich niet onrustig voelen. Bovendien moet u ervoor zorgen dat ze een comfortabel onderkomen hebben, ongeacht of ze alleen binnen blijven of naar buiten gaan.

Na verloop van tijd zal uw kat u minder als een bedreiging zien en meer als een wezen dat ze kunnen vertrouwen. Hij zal u dus beginnen te volgen wanneer hij iets van u nodig heeft.

Speel zo veel mogelijk met uw kat

Zoals hierboven vermeld, zijn Siamese katten intelligent en aanhankelijk. Daarom moeten ze elke dag minstens 15 minuten tot 30 minuten interactief spelen om gezond te blijven. In de eerste paar dagen dat u een Siamese kat in huis haalt, komt hij misschien niet zo dicht bij u in de buurt. Maar uiteindelijk verandert dat, en worden ze heel vriendelijk van aard. Dus, hier zijn enkele tips over hoe u een band met uw Siamese kat kunt opbouwen door met hem te spelen.

Gebruik speelgoed dat u in staat stelt om met uw kat te interageren

Gebruik bij het spelen interactief speelgoed dat aan touwtjes is bevestigd of gebruik een laserpointer. Deze speeltjes kunnen explosieve reacties bij uw kat teweegbrengen, waardoor hij meer van het spelen kan genieten.

Daarnaast moet u ook speelgoed aanschaffen waar hij alleen mee kan spelen. Op deze manier kunt u voorkomen dat uw kat zich verveelt, zelfs als u aan het werk bent. Er zijn verschillende opties op de markt, dus zorg ervoor dat u speelgoed van hoge kwaliteit kiest dat uw kat kan helpen mentaal gezond te blijven.

Overweeg speeltjes met catnip

Tegelijkertijd kunt u uw kat opwinden door speeltjes met catnip te gebruiken. Veel katten houden van kattenkruid, maar sommige ook niet. Als u kunt zien dat uw Siamese kat niet van kattenkruid houdt, geef het dan niet meer aan uw kat.

Bovendien, wat u ook doet om met uw kat te spelen, de beste tijd daarvoor is ’s morgens vroeg en ’s nachts. Spelen in de nacht kan uw kat helpen zich klaar te maken om naar bed te gaan. Hierdoor is de kans kleiner dat hij u midden in de nacht wakker maakt.

Toon uw kat genegenheid

Wees niet bang om uw kat genegenheid te tonen. Siamese katten genieten van een aanzienlijke hoeveelheid van uw aandacht, en ze kunnen luidruchtig worden als ze meer van die aandacht nodig hebben. Dus, knuffel uw kat als een baby. Laat hem op uw schoot zitten of naast u als u TV kijkt. Dergelijke interacties helpen uw kat zich veilig te voelen bij u in de buurt, en het helpt bij de hechting met uw Siamese kat op de lange termijn.

Leer uw Siamese kat wat trucjes

Siamese katten zijn een intelligent ras, en dat maakt dat ze eerder trucjes leren dan andere rassen. Dat gezegd hebbende, het aanleren van trucjes aan een kat is altijd een langzaam proces. Daarom moet u geduldig zijn en uw kat niet dwingen iets te doen wat hij niet wil. U zult uw kat alleen maar agiteren als u dat doet.

U kunt de band tussen u en uw Siamese kat versterken als u hem zelf traint. Probeer u te concentreren op het aanleren van één trucje per keer, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw kat er één goed aanleert. Probeer daarnaast elke trainingssessie leuk, interactief en creatief te maken. Op deze manier zal uw kat zich niet snel vervelen. Het zal een stuk moeilijker zijn om uw kat te trainen als hij zich verveelt tijdens het proces.

Trakteer uw kat als hij een taak heeft voltooid

U kunt overwegen uw kat te trakteren als hij een bepaalde taak heeft voltooid wanneer u samen speelt. Dit werkt ook als je hem wilt trainen om andere dingen te doen. Deze handeling wordt positieve bekrachtiging genoemd. Het is het proces waarbij u uw kat traint om een bepaalde taak uit te voeren door hem na afloop een beloning te geven.

Na verloop van tijd zal uw kat begrijpen dat die actie hem een gewenst resultaat oplevert. Als gevolg daarvan zal uw kat meer bereid zijn om die actie uit te voeren, en uiteindelijk zal hij het doen zonder dat hij daarvoor aanmoediging nodig heeft.

U kunt ook positieve bekrachtiging gebruiken wanneer u uw kat traint om de kattenbak te gebruiken. De meeste katten nemen de kattenbak zonder training, maar sommige hebben wat aanmoediging nodig.

Laatste paar woorden

Na het lezen van deze gids over hoe een band op te bouwen met uw Siamese kat, moet het duidelijk zijn dat u gewoon consequent moet zijn met het verzorgen van uw kat en het tonen van genegenheid. Sommige katten zijn makkelijker om een band mee op te bouwen, en sommige hebben meer tijd nodig. Zorg ervoor dat u altijd geduldig blijft en uw kat liefde en zorg blijft tonen, zelfs als hij in de eerste dagen of weken niet veel belangstelling toont.