De verschillende kleuren van Siamese katten

De verschillende kleuren van Siamese katten

Siamese katten zijn een van de meest elegante en unieke kattenrassen die er bestaan. Ze hebben een kenmerkend vachtpatroon waardoor ze onmiddellijk herkenbaar zijn voor zowel kattenliefhebbers als leken. Siamese katten hebben een vacht variërend van wit ivoorkleurig tot donkergrijs met verschillende kleuren op hun ledematen. Alle Siamese katten worden dus wit geboren, en de kleur van hun punten begint zichtbaar te worden naarmate ze ouder worden. U kunt dus zien welke Siamese kat u heeft door naar de points van zijn lichaam te kijken als hij volwassen is. Dit gezegd hebbende, als u op zoek bent naar een Siamees voor uw huis, is het het beste om uzelf te informeren over de verschillende kleuren van Siamese katten. Hier is een gids over de details die u moet weten.

De verschillende kleuren van Siamese katten

De Cat Fanciers Association (CFA) heeft slechts vier kleuren van Siamese katten geaccepteerd. Deze kleuren zijn gebaseerd op de kleur van hun points. Dat wil zeggen dat de vacht van een Siamese kat op zijn gezicht, oorpunten, poten, pootkussentjes, neusleer, en staart een specifieke kleur hebben, namelijk de point, en de vacht op de rest van zijn lichaam is meestal wit of grijs. Dus, de vier geaccepteerde kleurvariaties van Siamese katten zijn seal point (zwarte punten), blue point (blauwgrijze punten), chocolate point, en lilac point.

Siamese katten kunnen ook in andere kleuren bestaan, maar dat is meestal een mix van deze kleurpunten of andere kattenrassen. U kunt dus ook een tabby Siamese kat verwachten, maar dat is geen raszuivere Siamese kat. Kijk eens naar wat informatie over elk van de vier officiële kleurvariaties van Siamese katten.

1. Seal Point Siamese Katten

Seal point Siamese katten hebben zwarte, donkerbruine (seal brown), of donkergrijze points. Daarentegen is de kleur van de vacht op de rest van zijn lichaam beduidend lichter, variërend tussen crème en bleke fawnkleuren. Er wordt gezegd dat de kat zwart is, maar zijn genetica staat alleen toe dat de donkere kleuren te zien zijn op zijn points in plaats van op zijn hele lichaam.

De seal point Siamese kat is de oorspronkelijke kleur van de Siamese kat. Dus, alle andere kleurpunten zijn variaties of verdunningen van deze versie. Daarom is een seal point Siamese kat de meest voorkomende onder alle andere verschillende kleuren van Siamese katten.

U moet ook weten dat bijna elke Siamese kat helder blauwe ogen heeft. De kleurvariaties hebben weinig tot geen effect op zijn oogkleur-je zult slechts lichte variaties aantreffen.

2. Blue Point Siamese Katten

Blue point Siamese katten zijn de zeldzaamste van alle Siamese katten. Je kunt er een herkennen door goed naar de points te kijken. De points hebben een blauwe, koude tint met een zweempje grijs. Bovendien heeft de rest van de vacht op zijn lichaam een blauwachtige tint aan het wit in plaats van een tan/beige kleurtint. De blauwgrijze kleur op zijn poten en poten gaat geleidelijk over in het lichtere wit. U kunt dus merken dat zijn buik en borst iets donkerder zijn dan de rest van zijn lichaam.

De kleurpunten van een blue point Siamese kat blijven echter niet hetzelfde gedurende zijn hele leven. Als kitten is de kleur van zijn points zo licht dat ze nauwelijks zichtbaar zijn. De natuurlijke kleur is zichtbaar gedurende het grootste deel van zijn leven, en de kleur van de vacht op de points wordt beduidend donkerder naarmate hij ouder wordt. s

Blue point Siamese katten zijn zo zeldzaam dat ze relatief duur zijn. Je kunt verwachten dat je tussen de $800 en $1000 kwijt bent aan de kat alleen. Dit is exclusief de extra kosten voor de verzorging van de kat. Bovendien zijn Siamese kittens van showkwaliteit aanzienlijk duurder, met prijzen die oplopen tot $2500. De prijzen van show-kwaliteit kittens zijn meestal hoog vastgesteld omdat hun voorouders ook showkatten waren. Met dat gezegd, moet je altijd de mogelijkheid overwegen om in plaats daarvan een kitten te adopteren.

3. Chocolate Point Siamese Katten

Van de officiële vier verschillende kleuren van Siamese katten, hebben chocolate point Siamese katten het minste kleurcontrast tussen de vacht op de points en de rest van het lichaam. De vacht op hun lichaam heeft dus de kleur van ivoor. Aan de andere kant hebben hun oren, neus, poten en staart allemaal de kleur van melkchocolade. Hun pootkussentjes en neusleer zijn echter kaneelroze.

4. Lilac Point Siamese Kat

Een lilac point Siamese kat staat ook wel bekend als een frost point Siamese kat. Dit komt omdat de kleur van zijn vacht op de points frosty grijs is met een subtiel vleugje roze. Net als de light points heeft ook de vacht op het lichaam een heldere kleur, die het best kan worden omschreven als glaciaal wit. Er is geen nuance in het wit, zodat het de kleur van sneeuw heeft, in tegenstelling tot het crèmekleurige, beige of ivoorkleurige van andere types. Bovendien zijn haar neusleder en voetzolen lavendel-roze.

Een lilac point Siamese kat is ook de lichtst gekleurde Siamese kat uit de officiële vier kleuren van Siamese katten. Ook, in tegenstelling tot blue-point Siamese katten en andere kleurslagen, verandert (verdonkert) de puntkleur bij lilac point Siamese katten niet naarmate ze ouder worden. Dit kleurtype was het derde kleurtype dat officieel werd erkend en geaccepteerd.

Andere kleuren van Siamese katten

Ongetwijfeld zijn er slechts vier officiële kleurvariaties van Siamese katten. U kunt ze echter ook in andere kleuren aantreffen als het geen zuivere rassen zijn. Enkele van de verschillende kleuren van Siamese katten zijn als volgt.

Red Point Siamese Katten

U kunt een red point Siamese kat vinden wanneer het een kruising is van een Siamese kat, schildpad, en rode tabby. Deze katten hebben een warm wit gekleurd lichaam met roze pootkussentjes en neusleer. Deze katten zijn ook bekend als oranje point Siamese katten.

Lynx Point Siamese Katten

Lynx point Siamese katten zijn een kruising van een point Siamese kat en een domestic tabby kat. Hij heeft gestreepte points, en de kleuren kunnen variëren afhankelijk van de kleur point van de Siamees.

Cream Point Siamese katten

Een cream point Siamese kat is een kruising van een Siamese kat, een rode tamme korthaar, en een Abys. De kleur van de points is dus cool cream, en de vacht op het lichaam is wit/crème. Het bostleer en de voetzolen zijn roze. Van de verschillende kleuren Siamese katten, is dit er een die er bijzonder delicaat uitziet, ook al is het geen zuivere Siamees.

Foreign White

Een Foreign White is een niet-benoemde variant van de Siamese kat, behalve dat hij geen contrasterende puntkleuren heeft. Dus, zijn hele vacht is helder wit zonder schaduw. Ook hebben deze katten meestal blauwe ogen, zoals de meeste Siamese katten.

Snelle feiten over de verschillende kleuren van Siamese katten

Ook al zijn er verschillende kleuren Siamese katten, ze zijn allemaal vergelijkbaar in bijna alle opzichten. Daarom hebben al deze Siamese katten vergelijkbare persoonlijkheidskenmerken, en hebben ze dezelfde afmetingen en levensduur. Het enige verschil is dus de kleur van hun vacht. Daarom hoeft u geen specifieke zorg en veiligheidsmaatregelen te nemen voor een bepaald kleurtype. Als u van plan bent er een in huis te halen, moet u een paar feiten over Siamese katten weten

  • Hoogte – tussen 10 en 12 centimeter
  • Gewicht – tussen 5 en 12 pond
  • Levensduur – tussen 10 en 13 jaar

U moet weten dat Siamese katten relatief veeleisende huisdieren zijn. U zult dus veel tijd en moeite moeten besteden aan het geven van zorg en aandacht. Op deze manier kunt u hem in staat stellen om gezond en gelukkig in uw gezin te blijven.

Snelle persoonlijkheidskenmerken van Siamese katten

U moet weten wat u kunt verwachten als u ervoor kiest om een Siamese kat deel te laten uitmaken van uw gezin. Dus, hier zijn een paar snelle persoonlijkheidskenmerken van Siamese katten.

Ze zijn aanhankelijk

Siamese katten zijn een bijzonder aanhankelijk ras. Ze vragen veel aandacht van u en hebben de neiging u overal in huis te volgen. Ook kunt u verwachten dat uw Siamese kat veel tijd op uw schoot doorbrengt. Deze katten zijn ook vrij luidruchtig en laten u vaak weten hoe ze zich voelen. Verwacht dus ook wat tijd om tegen uw kat te praten.

Ze zijn intelligent

Siamese katten zijn een van de meest intelligente kattenrassen die er zijn. Vanwege hun hoge intelligentie moeten ze elke dag interactief spelen om hun geestelijke vermogens scherp te houden.

Laatste paar woorden

Nu u de verschillende kleuren van Siamese katten kent en weet hoe dat hun persoonlijkheid of gezondheid niet beïnvloedt, kunt u zich gewoon concentreren op het krijgen van een kat die vanaf het begin een geweldige chemie met u heeft.